ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

6970866260

ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα

Μπες - Βρες - Δες - Μάθε

Μέχρι τώρα, τα συρτάρια και τα ράφια των Μαθητών ξεχειλίζουν από σημειώσεις, που διαβάζονται μόνο μία φορά. Δεν είναι εύκολο να κάνεις επανάληψη με τόσες πολλές πληροφορίες, είτε είσαι Μαθητής είτε Καθηγητής, έτσι δεν είναι;

Το Plhroforikh.gr έχει τη λύση. Μπες από το κινητό, τον υπολογιστή ή το tablet σου στην Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα μας, Βρες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αυτό που σε ενδιαφέρει και Δες το σαν βίντεο ή κείμενο με σχήματα και εικόνες. Αν είσαι Μαθητής και έχεις ακόμα απορίες, το Messenger και το Facebook Group θα στις λύσουν πολύ σύντομα.

Βιντεομαθήματα

Στο Plhroforikh.gr θα βρεις μεγάλο πλήθος από Βιντεομαθήματα με Θεωρία και υποδειγματικά λυμένες Ασκήσεις, από Έμπειρους Καθηγητές Πληροφορικής.

Η ύλη του μαθήματος είναι οργανωμένη σε 7 ενότητες, καθεμία από τις οποίες χωρίζεται σε πλήθος Βιντεομαθημάτων. Η ύλη παρουσιάζεται μέσα από διαφάνειες, με σχήματα και δομή που απλοποιούν την κατανόηση. Η παρουσίαση γίνεται σε γλώσσα που ο μαθητής αντιλαμβάνεται εύκολα, με απλό και κατανοητό τρόπο.

Ο Μαθητής ή ο Καθηγητής μπορεί να συνδεθεί στο plhroforikh.gr με τον προσωπικό του κωδικό και να επιλέξει την ενότητα και το μάθημα που θέλει να παρακολουθήσει. Αυτό μπορεί να γίνει όσες φορές θέλει, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Τράπεζα Θεμάτων και Ασκήσεων

Εδώ θα βρεις όλα τα Θέματα των Πανελληνίων, Τεστ Προσομοίωσης, Θέματα SOS, ερωτήσεις τύπου "Σωστό - Λάθος", Αντιστοιχίσεις, Διαγράμματα Ροής, Μετατροπές Δομών Επανάληψης, πολλά τρίτα και τέταρτα Θέματα, καθώς και πρωτότυπες Ασκήσεις - Ερωτήματα προς λύση, από καταξιωμένους Καθηγητές Πληροφορικής και Συγγραφείς Βιβλίων Πληροφορικής.

Ο Μαθητής κατευθύνεται μέσω των παρεχόμενων εβδομαδιαίων Σεμιναρίων (Webinars) στην επίλυση συγκεκριμένων θεμάτων. Οι απαντήσεις αξιολογούνται αυτόματα από το Σύστημα και στη συνέχεια ο Μαθητής μπορεί να υποβάλλει τις ερωτήσεις ή απορίες του στην Ομάδα των Καθηγητών μας.

Διαδικτυακά Μαθήματα

Τα Διαδικτυακά Μαθήματα διεξάγονται κάθε εβδομάδα, σε προκαθορισμένες ημερομηνίες, μέσω της πλατφόρμας Webex.

Μετά τη λήξη του Διαδικτυακού Μαθήματος, ο μαθητής θα μπορεί να συνδεθεί όποτε θέλει στο plhroforikh.gr, με τον προσωπικό του κωδικό, για να ξαναδεί το μάθημα. Έτσι, αφενός δε δεσμεύεται να είναι παρών την ώρα του μαθήματος και, αφετέρου, μπορεί να εστιάσει γρήγορα και εύκολα στα σημεία που έχει απορίες.

Διαγωνίσματα

Κάθε μήνα, ως Μαθητής, αξιολογείσαι γράφοντας ένα διαγώνισμα. Τα διαγωνίσματα καλύπτουν την ύλη που έχει παραδοθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή, μέσω των Σεμιναρίων και των Βιντεομαθημάτων. Ένα διαγώνισμα "ανεβαίνει" στην Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα, μετά την ολοκλήρωση μίας ή δύο σχετικών Ενοτήτων.

Ο Μαθητής προχωράει στη λύση του διαγωνίσματος και στη συνέχεια βλέπει τις σωστές απαντήσεις στην Πλατφόρμα. Οι απορίες του συζητούνται στη συνέχεια στο Facebook Group ή στο προσωπικό του Messenger με τους Καθηγητές της Ομάδας μας.

Βιντεομαθήματα σε Μορφή Κειμένου

Κάθε Βιντεομάθημα καταχωρείται στο Plhroforikh.gr και σαν μορφή κειμένου, έτσι ώστε να μπορείς να το διαβάζεις όποτε εσύ αποφασίσεις.

Οι διαφάνειες των Βιντεομαθημάτων, μαζί με επιπλέον επεξηγηματικό κείμενο, είναι στη διάθεση του Μαθητή ή Καθηγητή. Συγκεκριμένα, ο Μαθητής ή Καθηγητής μπορεί να συνδεθεί με τον προσωπικό του κωδικό, να επιλέξει το θέμα που τον ενδιαφέρει και να διαβάσει τα Βιντεομαθήματα σε μορφή κειμένου.

Σημειώσεις

Στις Σημειώσεις θα βρεις υλικό με έξυπνες τεχνικές για "περίεργα" και δύσκολα θέματα. Το υλικό αυτό ανανεώνεται συνεχώς από την Ομάδα των Καθηγητών μας.

Η επανάληψη της ύλης γίνεται εύκολα και γρήγορα, με τυπολόγια και περίληψη κάθε Ενότητας. Αυτό αφορά τόσο τη Θεωρία, όσο και τις Ασκήσεις.

Τα SOS της Θεωρίας στο Plhroforikh.gr δίνουν βάση στα πιο "καυτά" σημεία που μπορεί να συναντήσεις στο 1ο ή το 2ο Θέμα. Σε ό,τι αφορά τις Ασκήσεις, για το 3ο και το 4ο θέμα, έχουμε οργανώσει σε μορφή περίληψης (με τυπολόγια και σύντομες οδηγίες) τους τρόπους που μπορεί να αντιμετωπισθεί ένα πρόβλημα.

Δείγματα από την Ψηφιακή μας Πλατφόρμα

Δείγμα Βιντεομαθήματος
Μονοδιάστατοι Πίνακες

Δείγμα Σημειώσεων
Υποπρογράμματα

Απόσπασμα Διαδικτυακού Μαθήματος
Επανάληψη Δισδιάστατοι Πίνακες

Δείγματα Ασκήσεων - Θεωρίας

Το πιο σημαντικό για μένα ήταν να βρίσκω εύκολα και γρήγορα αυτό που χρειαζόμουν, μέσα σε μία μεγάλη και μπερδεμένη ύλη.
Ιωάννα Γκούμα
Paypal
Paypal
Paypal
Θέλετε να λαμβάνετε υλικό από το Plhroforikh.gr;

© Plhroforikh.gr 2021 | All Rights Reserved | Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6970866260
Χορηγός της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.ΚΑ.Π.)